Samen werken

Waalweb – nu ruim twintig jaar actief met websites ontwikkelen – bestaat uit een klein, gedreven team van drie specialisten.

Frances de Waal - Frontend developerportret opgebouwd met zichtbare pixels

Strijder voor toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en schone code, met een voorliefde voor HTML en CSS (de onderliggende code van webpagina's).

Jaap over Frances:

'Waarom bijna goede code schrijven als het ook hélemaal goed kan?', is haar adagium. Voor collega's wel es lastig, maar het is natuurlijk wel goed voor het resultaat. En reden voor W3C (de makers van de webrichtlijnen) om haar als docent voor hun online webcursussen in te zetten.

Als Frances niet bezig is met het web is de kans groot dat ze aan het wandelen is met man en hond. Frances beschikt over een registratie in het docentenregister CRKBO.

Alex Pot - Javascript-specialist en PHP-programmeur

Voor Alex is het internet écht onbegrensd. Tot de dag van vandaag heeft hij iedere klus (zelfs de allerlastigste!) die we hem voorschotelden kunnen klaren. Alles wat hij voor het web uitvoert is ontzettend gelikt, maar hij blijft er zelf opvallend bescheiden onder.

portret met stralende bol op het voorhoofd

Frances over Alex:

Wie Alex vraagt een functie te programmeren, wordt vaak verrast met handige dingetjes die hij er'on the fly' heeft bij bedacht. Hij is alleen te volgen door andere hoogbegaafden, dus wij beperken ons tot bewonderend knikken en koffiezetten. Maar omdat het resultaat keer op keer fantastisch is, houden we allemaal van hem!

Alex besteedt veel tijd aan programmeren, maar toch heeft hij wonder boven wonder nog ruimte voor zingen, mediteren, zweefvliegen en andere hobby’s.

Jaap Swart - Grafisch ontwerper portret met woeste uitdrukking en fel gekleurde vegen op het gezicht

Jaap heeft ons team onlangs versterkt en sindsdien gaat er geen beeld meer de deur uit zonder dat Jaap zich ermee heeft bemoeid. Hij verbetert zelfs de kleinste details (tenminste, dat zegt hij…) om te zorgen dat iedere website er state-of-the-art uitziet.

Alex over Jaap:

Vorm, kleur, belettering, belijning, logo's en foto's, al of niet bewerkt in Photoshop. Jaap laat alles precies op zijn plek vallen om een samenhang te maken die aantrekkelijk en persoonlijk is en logisch in het gebruik. Niet altijd even makkelijk om te programmeren. Maar hij is onvermurwbaar: 'kunst gaat boven techniek'. (Je wordt bedankt, Jaap!)

Jaap houdt van Wagner en de Prerafaëlieten en leidt collega-grafisch ontwerpers op in de kunsten van Adobe InDesign en Digital Publishing Suite. Ook geeft hij trainingen in Illustrator, Photoshop, Dreamweaver, HTML en CSS bij Learnit.