Overzicht trainingen

In verband met de coronamaatregelen worden alle trainingen op afstand met Teams of Zoom gegeven.

Het web ontwikkelt zich snel en het is belangrijk voor webontwikkelaars om goed geïnformeerd te zijn. Frances de Waal is een ervaren docent en geeft trainingen vanaf 2002 voor verschillende onderwijsinstellingen en HBO. Zij heeft veel ervaring op het gebied van websites ontwikkelen met een focus op HTML en CSS. Zo leidt zij al vanaf 2010 ontwikkelaars over de hele wereld op voor het W3C over responsive webdesign en mobile web.

Frances de Waal leert je de nieuwste technieken en trends op het gebied van HTML en CSS, altijd met de goede gewoontes van het web als basis. Voor beginners en gevorderden. Omdat een moderne website niet meer kan zonder javascript, PHP en .htaccess, komt dit zijdelings aan de orde daar waar het functioneel is, maar altijd zonder dat er verder specifieke kennis van de cursist op dit gebied vereist is.

HTML en CSS

Introductie HTML en CSS

Over paginastructuur en HTML-elementen als de bouwstenen van een webpagina. Leren over HTML-elementen en -attributen en betekenisvolle markeringen.

Over hoe je met CSS de pagina-inhoud kunt vormgeven en het maken van een eenvoudige layout. Leren over CSS-regels en -definities, over selectors, properties en values. Leren over de cascade, overerven en specificiteit.

Duur: 2 dagen

Inschrijven

HTML5

Op dit moment wordt er op het web al volop gebruik gemaakt van HTML5. Het heeft veel voordelen om HTML5 te gebruiken en alle moderne browsers ondersteunen het. De nieuwe HTML5 layout-elementen en de nieuwe attributen voor formulieren komen aan bod en hoe je deze het beste kunt toepassen. We gaan het hebben over progressive enhancement en je leert over HTML5 Document Outlining Algorithm.

Duur: 1 dag

Basiskennis van HTML en CSS is voor deze cursus vereist.

Inschrijven

Responsive Web Design

Kennis van responsive design is onmisbaar voor iedere webdesigner en webontwikkelaar. Leer hoe je een website ontwikkelt die er goed uitziet op ieder apparaat: mobiel, tablet of desktop. Je leert over viewport declaraties, media-queries en responsive layouts. We gaan het hebben over responsive images, responsive navigation, tabellen, formulieren, video en typografie.

Omdat het web niet alleen gaat over wat je ziet op het beeldscherm, gaat deze cursus ook over het optimaliseren van websites, want onnodig bandbreedteverbruik kost de gebruiker tijd en geld.

Duur: 2 dagen

Het door Frances de Waal ontwikkelde lesmateriaal is Engelstalig.

Ervaring met het maken van CSS-layouts met float is voor deze cursus vereist.

Inschrijven

CSS Layouts

Ben je al bekend met HTML en CSS maar wil je meer weten over de geheimen van layouts met CSS? Dan is deze cursus voor jou. We verdiepen ons in de logica van float, wanneer je position gebruikt, en wat flex-box inhoudt. We gaan ook kijken naar het opzetten van een efficiënte stylesheet.

Duur: 1 dag

Basiskennis van HTML en CSS is voor deze cursus vereist.

Inschrijven

CSS3

Leer over de nieuwe stijlen in CSS3 zoals ronde hoeken, text- en box-shadow, (transparante) kleuren, kolommen, verplaatsen en vervormen, verlopen, @font-face en nog veel meer.

Duur: 1 dag

Basiskennis van HTML en CSS is voor deze cursus vereist.

Inschrijven

CMS en pagina-inhoud opmaken

We krijgen er vroeg of laat allemaal wel een keer mee te maken: tekst (en soms een afbeelding daarin) die met HTML opgemaakt moet worden. Bijvoorbeeld in een CMS of een stuk tekst die je aanlevert voor op een website. Wil je dit goed doen (denk daarbij aan toegankelijkheid, niet iedereen gebruikt tenslotte een beeldscherm) dan is zekere basiskennis een enorme hulp. Met eenvoudige tips krijg je inzicht in het betekenisvol markeren (de semantiek) van webinhoud.

Duur: halve dag

Inschrijven

Dreamweaver

Websites ontwikkelen met HTML, CSS en Dreamweaver

Werken met een programma als Dreamweaver kan zichzelf wijzen, het is een redelijk intuïtief programma, maar een website ontwikkelen met Dreamweaver volgens de webstandaarden en goede gewoontes, daar komt meer bij kijken. Frances de Waal is jouw gids en laat je zien welke knoppen in Dreamweaver relevant zijn en je helpen om efficiënt te werken en de juiste schone HTML en CSS genereren. Je ontkomt er niet aan om je te verdiepen in HTML elementen en attributen en om jezelf de syntax van CSS eigen te maken, want hoe kan je anders controleren of Dreamweaver het goed doet?

Maar dan heeft u ook wat: met de informatie van deze cursus kunt u zelfstandig verder of u kunt door met één van de andere cursussen die wij bieden, zoals Responsive Webdesign, HTML5, CSS Layouts.

Duur: 3 dagen

Inschrijven

Maatwerk Training

Bij ons in Halfweg

Hoewel de trainingen een aantal vaste onderdelen hebben kunnen ze zo worden aangepast dat ze het beste aansluiten bij wat jij wilt leren. Met een maatwerktraining maken we een programma dat precies is afgestemd op wat jij wilt leren. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak om jouw wensen door te nemen.

Of bij jou op locatie

De InCompany trainingen worden bij jou op locatie gegeven en richten zich op wat jij en/of jouw collega's willen leren en wanneer. Ze zijn geschikt voor cursisten met een verschillend kennisniveau. De trainingen zijn interactief, ontspannen en leuk om te doen. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak om jouw wensen door te nemen.

Lesmethode

Tijdens de trainingen (met uitzondering van de Open Studio) wordt er klassikaal les gegeven volgens een vooraf samengesteld programma. Er is ruimte om de dingen zelf uit te proberen, afgewisseld met presentaties, geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk.

In alle cursussen leer je over de meest recente ontwikkelingen en de goede gewoontes van het web in het algemeen.

Praktische informatie

In verband met de coronamaatregelen worden alle trainingen op afstand met Teams of Zoom gegeven.

Locatie

In onze cursusruimte in Halfweg werken we met kleine groepen van maximaal 4 cursisten.

De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: station Halfweg-Spaarnwoude ligt op 500m afstand.

Parkeren kan voor de deur en is gratis.

Je werkt in principe op je eigen laptop, laat het ons weten als je wilt dat wij een laptop voor je verzorgen.

Tijden

We beginnen om 10:00 uur en stoppen om 16:30 uur.

Kosten

De dagprijs van de trainingen is €350 inclusief lunch en lesmateriaal. Er is een minimumaantal van 2 cursisten nodig zodat de cursus door kan gaan.

Privéles is ook mogelijk, ben je hierin geïnteresseerd neem dan contact op zodat we jouw wensen kunnen bespreken.

Als wij een laptop voor je verzorgen zijn daar kosten aan verbonden. Neem dan contact op zodat we kunnen afstemmen op welk systeem en met welke software je wilt werken.

Cursisten

Frances de Waal heeft trainingen gegeven aan cursisten en studenten van of in huis bij: UWV, Ministerie van Defensie, diverse gemeentes, de Belastingdienst, KPN, PostNL, ING, ABN Amro, Rabobank, Aegon, Conrad, GroenLinks, De Telegraaf, Paswerk, FNV, Prénatal, Oranjefonds, AMFI, Fontys Hogescholen, InHolland en... eigenlijk teveel om op te noemen.

Reacties van cursisten

Webdesign

Ik wilde mijn html-kennis updaten en uitbreiden en dat is prima gelukt met de individuele lessen bij Frances. Ze wist snel inzicht te krijgen hoe het met mijn kennis gesteld was en ze wist daar goed op in te spelen. Het verhaal van Frances over semantiek en toegankelijkheid vind ik erg interessant. Ik was me er voorheen niet zo bewust van, maar ik ben overtuigd van het nut om dit goed toe te passen.

Zeer bekwame docent, past zich aan het niveau van de cursisten aan. Vraagt zich af wat wij nodig hebben en voert dat uit.

Ik was erg tevreden over docente Frances de Waal. Ze sprak duidelijk, legde alles goed uit en bleef begripvol ondanks dat ik er af en toe helemaal niets meer van begreep.

... staat daar een mevrouw met een kopje koffie in haar hand heel ontspannen uit de losse pols het meest strakke verhaal te vertellen

Thank you very much, I learned a lot with this course. I hope I can make more courses with you in the future.

And thanks again for this great course. Exactly what I need for responsive, best practices, progressive enhancement, etc. very important for me for accessibility too. This method has lot of benefits and avoid to discover big problem at the end of the development.

It has been a big learning curve and I greatly appreciate the support I have had from your detailed feedback. Your demos and materials will continue to provide me with inspiration to continue learning and go forward with the exciting challenges of  responsive design.

Photoshop

Inhoud van de training: Ik ben zeer positief. Ik kende Photoshop al een beetje (in mijn vrije tijd een keer een cursus gedaan) maar deze dag voegde veel toe. Ik heb veel geleerd, meer dan ik had gedacht te kunnen leren in 1 dag. Niveau was goed, manier van lesgeven prima. Frances legt duidelijk uit en heeft alle antwoorden. Fijn dat ze soms even een klassikaal moment pakte om iets uit te leggen, waarna iedereeen weer in zijn eigen tempo verder kon met de oefeningen. Hele duidelijke oefeningen, die in de toekomst ook goed als naslag kunnen dienen. Zeer tevreden dus! Docent: Kennis en deskunigheid helemaal prima in orde, fijne, heldere manier van uitleggen en prettige benadering. Frances is een prima docent en erg prettig in de omgang.

Inhoud van de training: leuke stof, helder trainingsboek, goede opbouw, handig stap-voor-stap-principe. Docent: zeer deskundig en betrokken, goede uitleg. Locatie en faciliteiten: prettige werkruimte en goede voorzieningen op goede locatie. Organisatie: goede opzet en goede informatie.

The course was very good, exactly what I was after. The teacher was perfect. Very knowledgeable and structured, but also able to adjust to participants' questions.

Through experience and/or intuition, she knew where we would have difficulties. She was able to adapt the course to our needs. As a former teacher, I could totally appreciate her approach, patience and professionalism.

The course was excellent, covered many of the aspects we need. Very good instructor. She took things at the right pace and was a very engaging teacher, who everyone felt very comfortable with.